Banner

Home Kleiduifschieting

Kleiduifschieting PDF Afdrukken E-mailadres

Op zaterdag 25 juni 2022 wordt voor de 24° keer de kleiduifschieting georganiseerd in de kleiputten!

Vorige edities waren er meer dan 350 schutterrondes!

Standen open van 10u tot 16 u!

De lokatie waarin de kleiduifschieting zich afspeelt (de kleiputten) is dan ook uniek en zorgt er voor dat er ieder jaar opnieuw een prachtig en verrassend parcours kan worden uitgestippeld. Schutters komen van overal uit het land, zelfs enkele uit Noord-Frankrijk, naar onze jaarlijkse schieting die een klassieker geworden is in het milieu. Er zijn fervente en bijna semi-professionele kleiduifschieters bij, maar ook jagers, van klein en groot wild, die in de zomer hun schietkunst onderhouden in het kleiduifcircuit.

Dit jaar zal er opnieuw een snelle inschrijving voorzien worden. Dit zal worden gerealiseerd door het klaarleggen van blanco inschrijvingsformulieren waar u enkel uw gegevens dient op in te vullen en deze vervolgens af te geven aan de inschrijving samen met uw betaling. Om nog sneller van start te kunnen gaan kan je ook reeds via de website inschrijven dan zullen alle nodige formulieren ingevuld voor u klaar liggen aan de inschrijving.

Het parcours bestaat uit 7 schietstanden, met diverse graden van moeilijkheid. Iedereen kan naar believen en tegen betaling zoveel parcours afleggen als gewenst. Er zijn ook enkele oefenstanden.

Alles verloopt stipt volgens de regels van veiligheid en orde onder de leiding van de clubleden, die de schiettoestellen bedienen, de volgorde toepassen en nota nemen van de schietresultaten, die in aanmerking komen voor een mooie prijzenpot van vele honderden euro’s.

De prijzen voor het jachtparcours zijn:

3 reeksen: € 55,00 (90 clays)
1 reeks: € 20,00 (30 clays).

De prijzen voor de oefenstand zijn: € 5,00 (10 clays)

De schieting loopt van 10u tot 16 u. Rond 17 u is er dan prijsuitreiking in de grote tent. Intussen is er in de grote tent mogelijkheid tot bestellen van een hapje en een drankje.

De Tieltse afdeling van het Rode Kruis is stand-by, met o.a. de ambulance wagen die Lions Club Tielt schonk enkele jaren terug.